JBV ‘t Zwijntje heeft een nieuwe Nederlands Kampioen!

In het weekend van 10 en 11 augustus jongstleden vond het Nederlands kampioenschap Veteranen plaats in Doetinchem. Op deze bijna warmste dagen van 2024, speelden 42 Tripletten teams om de winst voor het Nederlands kampioenschap.

Vanuit ‘t Zwijntje speelden Wim Boluijt en Karel Los samen met Dino Naso, en Henk Docter, Marco van Wageningen samen met Herman Notte, en Ferdinand Wiese samen met Dennis Bakker en Junior de Jong. Na de 5 voorrondes Zwitsers op zaterdag wisten de teams van Wim, Karel en Dino, en Henk, Marco en Herman, zich helaas niet te plaatsen bij de laatste 16 teams voor de 8e finales op zondag. Het team van Ferdinand, die samen met Dennis Bakker en Junior de Jong speelde, plaatste zich wel voor de 8e finales. De wedstrijden op de zondag werden gespeeld met het principe van directe eliminatie.

De 8e finale werd gespeeld tegen een team van Randenbroek uit Amersfoort. Daarbij was het klassenverschil vrij groot en won het team van Ferdinand met 13-4.

Vervolgens hadden Ferdinand, Dennis en Junior een zware dobber aan het team van De Vlieger. In de voorrondes op zaterdag hadden zij elkaar ook al ontmoet en was de partij na 1 uur en 2 extra menes geëindigd in 3-5. In kwartfinale had de tegenstander de beste start en kwam het team van Ferdinand achter met 1-6. Gelukkig kwamen zij sterk terug en kon de stand gekeerd worden naar 11-8. Na een mindere werpronde van team Ferdinand, kon de tegenstander goed profiteren waardoor de stand 11-12 werd.  In de laatste mene, was De Vlieger niet sterk genoeg. Het lukte zie niet een prima plaatsbal op 10 centimeter van het but weg te schieten en zo ging de partij naar team Ferdinand met een stand van 13-12!

De halve finale tegen het team van MIDI werd vrij eenvoudig gewonnen met 13-5 omdat de tegenstander veel last had van spanning.

In de finale troffen zij een zeer geroutineerd team; Son Cao, Osman Jibril en Ali Doualeh hadden 2 jaar geleden in de finale van Ferdinand gewonnen.  De afgelopen jaren heeft Ali laten zien dat hij heel sterk is, hij heeft vele internationale toernooien voor Nederland gespeeld.

Het team van  Ferdinand startte sterk en nam een 4-0 voorsprong, maar het team van Ali Doualeh wist hun niveau op te krikken en tot 6-5 terug te komen. Op dat moment kregen Dennis en Ferdinand een oranje kaart en mochten 1 boule niet spelen. Team Ali wist dit om te zetten in 4 punten en daarom werd de stand 6-9. In de daarop volgende mene konden Ali en zijn team met de goede plaatsballen de wedstrijd naar zich toe trekken, echter dit lukte hen niet, en ook de menes daarna kostte het team Ali veel moeite om de boules goed te plaatsen. Hier kon het team van Ferdinand gebruik van maken; in de nog 5 menes wisten zij de winst te verzilveren met 13-12 en zijn daarmee Nederlands Kampioen. Een hele prestatie en de trost van onze club!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.